Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi

7 Ocak 2024 Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi;

  • bağımsız ve egemen bir ülke için,
  • laikliğin ayağa kaldırılması için,
  • devletçi-planlı bir ekonomi için ve
  • tüm yurttaşların eşit ve refah içerisinde yaşadığı bir toplumsal düzen için

ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen toplantılarda seçilen 232 temsilcinin 170’inin katılımıyla 7 Ocak tarihinde Ankara’da toplandı.

Meclisimizin oluşumunda inisiyatif alan siyasetçi ve aydınlar adına Kemal Okuyan, Oğuz Oyan, Zülal Kalkandelen, Levent Üzümcü ve Barış Terkoğlu toplantımızın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

THTM, temsilcilerin katkı, görüş ve önerileriyle Çalışma İlkelerini son haline getirdi. Buna göre üç ayda bir yapılacak olan Türkiye toplantıları arasında beş kişilik Yürütme Kurulu yetkili olacak. İlk buluşmasında sözcülük görevini Oğuz Oyan’ın üstlendiği THTM Yürütme Kurulu’na Oğuz Oyan, Aydemir Güler, Burçak Özoğlu, Erhan Nalçacı ve Mustafa Türkeş seçildiler.

THTM’nin kuruluş toplantısında Laiklik ve Aydınlanma, Bağımsızlık, Egemenlik ve Barış, Emek Mücadeleleri, Planlama-Kamuculuk ve TBMM İzleme komisyonları beş temel komisyon olarak oluşturulurken, Enerji, Kültür-Sanat, Eğitim, Kadın, Sağlık, Tarım-Çevre-Gıda, Basın-Yayın-İletişim, Güvenli Sağlıklı Barınma-Deprem başlıklarında sekiz komisyonun daha kurulmasına karar verildi.

THTM ülkemizin bağımsızlık yürüyüşünde acil adım olarak tüm ABD ve NATO üslerinin, füze ve nükleer kontrol merkezlerinin, nükleer silah depolarının, NATO radarlarının varlığına son verilmesini, ABD ve NATO personelinin sınır dışı edilmesi gerekliliğini karar altına almıştır.

Meclisimiz emeğe yönelik sürdürülen vahşi saldırıya karşı direniş ve örgütlenme çağrısında bulunurken siyasi iktidar ve onun ekonomi yönetimini bu saldırının düzenleyici ve sürdürücü merkezi olarak mahkûm etmektedir.
THTM eğitimin tarikatlara teslim edilmesini alenen savunan ve mevcut anayasal ve yasal düzenlemeleri hiçe sayan Milli Eğitim Bakanı’nın bir gün bile daha görevde kalmasının kabul edilemez olduğunu ilan etmektedir.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi ikinci toplantısını Nisan 2024’te, örgütlülüğünü ülke çapında daha da yaygınlaştırmış, halkımızın temsil gücünü arttırmış olarak gerçekleştirecektir. Kuruluş toplantımıza katılan temsilciler olarak, ülkemizde ağır sömürü ve yoksulluğa, gericiliğe ve her tür baskıya karşı mücadeleden geri atmayan işçileri, köylüleri, kadınları, gençleri ve aydınları, Türkiye’nin bu cendereyi mutlaka kıracağına yönelik sarsılmaz inancımızla selamlıyoruz.

Ülkemizin, halkımızın aydınlık geleceğe yürüyüşü büyüyerek ilerleyecektir.