Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi

Din Odaklı Eğitime Sessiz Kalmıyoruz: Aydınlanma Seminerleri

Aydınlanma Seminerleri, Aydınlanma Seferberliği’nin bir parçası olarak planlandı. Çocuklarımızın ilk ve orta öğrenimde doğa ve toplum üzerine düşünebilecekleri temel referanslardan yoksun yetişmelerine seyirci kalmak istemeyen aydınları bir araya getirerek hazırladığımız seminerleri Türkiye’nin çocuk ve gençlerle bir araya gelme olanağı bulunan her yerinde yüz yüze ya da çevrimiçi olarak yapabilme imkanımız var.

Yıllardır süren gericiliğin sonucu olarak artık çocuklarımız ilk ve orta öğrenimde doğa ve toplum üzerine düşünebilecekleri temel referanslardan yoksun yetişiyorlar. Evrenin vedoğanın evrimi, toplumların değişimlerinde mihenk noktası olan dönüşümler artık müfredattabulunmuyor. Bunların yerini giderek büyüyen din dersleri kaplıyor. THTM bu duruma sessiz kalmayan, göz yummayan, karşı çıkan yüzden fazla aydın tarafından gönüllü olarak, eğitim müfredatında bulunmayan konuları öğretmeyi, doğa gözlemi yapmayı ve geziler düzenlemeyi hedefledi. Elbette buradaki tek hedefimiz çocuklar değil, örneğin eğitimin gericileşmesinden mağdur olan genç kuşak öğretmenler de seminerlerden yararlanabilirler.

Aydınlanma Seferberliği 2024-2025 öğrenim yılı boyunca devam edecek. Sizler de bulunduğunuz illerde bu seferberliğin parçası olabilecek kurumlar ile irtibata geçebilir, bir ya da daha fazla seminer için bizlere talep iletebilirsiniz.

Seminerlerin listesi ve kurumlara iletilmek üzere hazırladığımız mektuba aşağıdaki dosyadan erişmeniz mümkün. Haydi göreve!


kurumlara-aydinlanma-seferberliği-çağrisi