Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi

1 Mayıs Kutlu Olsun 

Türkiye’de güçlü bir 1 Mayıs geleneği vardır. Geçen yüzyılın başlarından bu yana ülkemizde 1 Mayıs bayramı, emekçi halkın verili örgütlü mücadele birikiminin çok ötesinde bir coşkuyla karşılanmaktadır. 1 Mayıslar, başta işçi sınıfı olmak üzere halkımızın eşitlik ve özgürlük talepleri doğrultusunda ileri atılımını cesaretlendirmiş, ateşlemiştir.

Türkiye, 1 Mayısların en kitlesel ve coşkulu kutlandığı ülkelerden biridir. Özellikle 1970’lerde 1 Mayıs egemen güçlerle emekçiler arasında yükselen ve halkımızda aydınlık bir gelecek umudunu güçlendiren mücadelenin simgesi haline gelmiştir. 

12 Eylül faşizmini hazırlayan güçler, emeğin devrimci yükselişini kesmek için kendi kışkırttıkları 1977 1 Mayıs katliamını da darbe gerekçesi olarak kullanmaktan geri durmayacaklardır.

Emekçilere karşı görülmemiş bir yoksullaştırma saldırısının şiddetle sürdürüldüğü bugün, egemenler, bütün ülkenin güçlü biçimde ayağa kalkma olasılığından paniğe kapılmış bulunuyorlar. Siyasi iktidarı İstanbul trafiğini büyük ölçüde engellemeye, neredeyse sokağa çıkma yasağı ilan etmeye götüren neden budur. 

THTM Yürütme Kurulu, bu keyfi, gayrimeşru yasakları protesto etmektedir. Emekten, aydınlıktan yana halkımız başta İstanbul olmak üzere bu baskıcı tutumu yarın boşa düşürecektir.

İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma gününü kutluyoruz. Bütün ülkede emekçileri alanları doldurmaya çağırıyoruz.

1 Mayıs 2024 yeni bir umudun parlayacağı gün olsun.