Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi

Dünya Barış Gününde NATO’ya ve Emperyalist Savaşa Karşı Çağrımızdır

1 Eylül 2024’te barışın ve insanlığın üstünde NATO’nun karanlık gölgesi var.
Açık adı Kuzey Atlantik Paktı Teşkilatı olan bu yapı güya Sovyetler Birliği ve komünizm tehlikesine karşı kurulmuştu. Sovyetler Birliği Nazizme son verilmesinin altındaki en güçlü imzalardan birinin sahibiydi oysa. Ama bunu geçelim, sosyalist ülkeler çözüldükten sonra Batı emperyalizminin ihtiyaç duyduğu tek şey, kendine yeni baş düşman aramak oldu.


Yıllar geçti, şimdi Rusya ve Çin’in merkezinde durdukları bir coğrafya NATO’nun stratejik düşmanı ilan edilmiş durumda. Atlantik yetmediği için şimdi Pasifik bölgesini de kapsamak derdinde.


NATO yayılmacı bir sömürü sisteminin savaş aygıtıdır. İçinde bulunduğumuz dönemde bu örgüt bütün dünyada savaş hazırlıklarını şiddetlendiriyor, en bilinenleri Ukrayna ve Filistin olmak üzere oluşan kan ırmaklarının arkasında o duruyor.


Ukrayna’nın NATO’ya alınma girişimi Rusya’nın kuşatılmasının bir parçasıydı. Artırılan gerilim bir patlamaya dönüştü. Şimdi de Kafkasya bölgesinde kışkırtmalar peşinde. İsrail’in üyeliği diye bir gündem olmayışına bakmayın. Bu devlet NATO’nun fiili ortağıdır ve bugün Filistin’de süregiden soykırım bu ortaklık olmadan düşünülemezdi bile.


Türkiye bu NATO’nun temsil ettiği Batı sistemine en başta kopmaz ekonomik bağlarla bağlı. Ama bunun ötesinde Türkiye NATO çıkarları için yakılan ateşlerin ortasında konumlanıyor. Topraklarımız onlarca yıldır nükleer bombalara depoluk ediyor. Halkımız zerre faydasını görmediği bu sözde güvenlik teşkilatı yüzünden savaşın tehdidi altında yaşıyor.


Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi olarak önümüzdeki günlerde NATO’ya ve Savaşa karşı bir kampanyayı başlatacağımızı 1 Eylül Dünya Barış Gününde ilan ediyoruz.


Önümüzdeki günlerde İstanbul’dan başlayarak NATO’nun simgesi olagelen İncirlik Üssü’nde sona erecek olan bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Barıştan yana, emperyalizme karşı bütün yurtseverlerin desteğini ve katılımını bekliyoruz.


Yürüyüş günlerine sanatçılarımız eşlik edecek. Bir karikatür ve resim sergisi için başlatılan hazırlıklar tamamlandı. Yurtdışından da katılım sağlanan NATO karşıtı sergi önümüzdeki günlerde İstanbul’da açılacak, yürüyüşe eşlik edecek.


Ülkenin dört bir yanında toplantılar, paneller, seminerlerle NATO’nun kanlı yüzünü deşifre edeceğiz. Kampanya Kasım ayında bir kitle gösterisiyle devam edecek.


Türkiye NATO’dan çıkmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin NATO kapsamındaki yükümlülükleri feshedilmelidir. Türkiye’deki NATO personeli sınır dışı edilmeli, üsler kapatılmalıdır. Türkiye nükleer silahlardan arındırılmalı, ülkemizdeki NATO mühimmatı imha edilmelidir. İnsanlığa karşı suçların merkezi konumundaki NATO dağıtılmalıdır.


Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin Dünya Barış Günü çağrısı budur.