Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi

İzmir’de ve Hiçbir Yerde ABD Savaş Gemisi İstemiyoruz

ABD’nin İsrail’i korumakla görevli savaş gemisi USS Wasp, İzmir Limanı’nda…

AKP iktidarı Gazze’de süren soykırıma karşı Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu iddia ediyor. Aynı iktidarın İzmir Körfezi’nde konuk ettiği gemi ise ABD’nin İsrail’le işbirliğini simgeliyor!

Bu ziyaretin iki anlamı var: Birincisi, geminin limanımıza gelişi AKP’nin ikiyüzlülüğünü deşifre etmektedir. İkinci olaraksa, soykırıma kol kanat geren ABD, Türkiye’ye ve bölgemizin bütün halklarına meydan okumuş olmaktadır.

AKP iktidarı meydan okumayı duymazlıktan geliyor ve Filistin’de yaşananları demagojiyle geçiştirebileceğini zannediyor olabilir. Ama Türkiye’nin samimi yurtseverleri, antiemperyalistleri var. Onlar USS Wasp’ın ve kentte gezip tozmaya kalkan personelinin hoş karşılanmayacağını gösterdiler bile.

THTM Yürütme Kurulu İzmir’deki savaş gemisi çekip gidene kadar süreceği duyurulan “Onur Nöbeti” ile dayanışmasını ilan etmekte, tüm yurtseverleri ABD emperyalizmine başkaldırmaya çağırmaktadır.

Bizim geleneğimiz, 1968’de ABD 6. Filosu askerlerini Dolmabahçe’de denize döken Deniz Gezmişlerin geleneğidir.

İzmir ilindeki THTM ve Çiğli, Çeşme ve Urla ilçelerindeki Halk Temsilcileri Meclislerimizin üyeleri, 4 Eylül Çarşamba günü saat 19.00’da Onur Nöbetine katılarak ABD emperyalizmini protesto edeceklerdir.