Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi

NATO’ya ve Emperyalist Savaşa Karşı Göreve!

Bugün barışın ve insanlığın üstünde NATO’nun karanlık gölgesi var. NATO yayılmacı bir sömürü sisteminin savaş aygıtıdır. İçinde bulunduğumuz dönemde bu örgüt bütün dünyada savaş hazırlıklarını şiddetlendiriyor, en bilinenleri Ukrayna ve Filistin olmak üzere oluşan kan ırmaklarının arkasında o duruyor.

Türkiye bu NATO’nun temsil ettiği Batı sistemine en başta kopmaz ekonomik bağlarla bağlı. Ama bunun ötesinde Türkiye NATO çıkarları için yakılan ateşlerin ortasında konumlanıyor. Topraklarımız onlarca yıldır nükleer bombalara depoluk ediyor. Halkımız zerre faydasını görmediği bu sözde güvenlik teşkilatı yüzünden savaş tehdidi altında yaşıyor.

  • Türkiye NATO’dan çıkmalıdır.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’nin NATO kapsamındaki yükümlülükleri feshedilmelidir.
  • Türkiye’deki NATO personeli sınır dışı edilmeli, üsler kapatılmalıdır.
  • Türkiye nükleer silahlardan arındırılmalı, ülkemizdeki NATO mühimmatı imha edilmelidir;
  • İnsanlığa karşı suçların merkezi konumundaki NATO dağıtılmalıdır.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin çağrısı budur.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ilan ettiğimiz üzere NATO’ya ve emperyalist savaşa karşı kampanyaya başlıyoruz.

Yürüyoruz: Halk Temsilcileri 15 Eylül Pazar günü İstanbul Kartal’dan başlayacakları yürüyüşü 28 Eylül Cumartesi günü İncirlik’te sonlandıracak.

Karikatür ve Resim Sergisi: 13 Eylül Cuma günü İstanbul Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde açılacak sergi pek çok ili dolaşacak.

Deşifre Ediyoruz: Tüm ülkede Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin düzenleyeceği paneller, seminerler ve toplantılarla NATO’nun kanlı yüzünü deşifre ediyoruz.

Barıştan yana, emperyalizme karşı olan bütün yurtseverleri Kasım ayında yapılacak büyük bir halk buluşması ile sonlanacak bu kampanyanın parçası olmaya GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ.

THTM-NATO-BROSUR